درحال بارگذاری

گروه: سیاست/ایران شناسه: ۹۵۶۹۰۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۵۵ : ۲۰ بازدید: ۸۴۲۴دیدگاه: ۰

انتظار مردم از نامزدها در مناظرات

انتظار مردم از نامزدها در مناظرات تا هشت روز دیگر نهمین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با آرای مردم انتخاب می‌شود ولی همچنان مناظره ها با حضور نامزدهای ریاست جمهموری، مشاوران آنان و کارشناسان تدارک دیده شده از سوی صدا وسیما؛ نتوانسته است مردم را امیدوار نماید که آنان می توانند مطالباتشان را برآورده سازند.

پايگاه خبري تحليلي «نيک رو»، تا هشت روز دیگر نهمین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با آرای مردم انتخاب می‌شود ولی همچنان مناظره ها با حضور نامزدهای ریاست جمهموری، مشاوران آنان و کارشناسان تدارک دیده شده از سوی صدا وسیما؛ نتوانسته است مردم را امیدوار نماید که آنان می توانند مطالباتشان را برآورده سازند. مردم در این مناظره های کسل کننده بی روح و غیر جذاب، شاهد کلی گویی و فلسفه بافی شعارهای پوپولیستی بدون برنامه نامزدها در عرصه های سیاسی( سیاست داخلی و بین المللی)، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی هستند و حتی کارشناسان در راستای مشکلات مردم نتوانسته اند ایفای نقش نمایند تا نامزدها را با چالش های جدی در پاسخ دادن مواجه سازند و توان و عیار ایشان را در  قاب تلویزیون برای تصدی پست ریاست جمهوری به خوبی هویدا و عیان سازند تا  مردم بتوانند توان کاندیداها را برای برون رفت از مشکلات و معضلات و بحران ها بسنجند.     

باید اذعان داشت و واقعیت هم همین  است آنچه مردم عزیز ما انتظار دارند پرداختن به مشکلات و انتظارات و مطالبات مردم است، شعارهایی که برخی از کاندیداها تا به امروزمطرح کرده اند با آنچه امروز مردم در زندگی‌شان با آن درگیر هستند، هیچ تناسب و سنخیتی ندارد و گویی این که مثل مردم زندگی نمی کنند و درک درستی از مشکلات و مطالبات مردم ندارند. صاحب این قلم امیدوار است در مناظرات باقی مانده؛ مناظرات بعدی جذاب‌تر، چالشی‌تر، کاربردی‌تر و مصداقی‌تر صورت پذیرد و کیفیت مناظره‌ها در جهت حضور پرشور و مشارکت بیشتر مردم بالا‌تررود.

نکات و مطالب دیگری در خصوص این انتخابات زود هنگام و مناظرات وجود دارد که با بهره گیری از نگاه کارشناسان و صاحب نظران، به اختصار مطرح می نمایم:

1- شش نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری  باید در حوزه حکمرانی تئوری داشته باشند و صاحب‌نظر باشند اما آن گونه که از مناظرها برآمد و دیده شد برخی فاقد این فاکتور مهم هستند ولذا  افرادی که در تراز ملی می‌خواهند رئیس‌جمهور شوند و سکان مدیریت اجرایی کشور را با توجه به اختیاراتی که قانون اساسی به او خواهد داد و در دست خواهد گرفت طبیعتا از او انتظار کار کارشناسی می‌رود.

2- مناظره‌های انتخاباتی مهم‌ترین میدان رقابت سیاسی کاندیداها بشمار می آید و از منظری دیگر نخستین فرصت جدی برای ارتباط گرفتن نامزدها با جامعه هدفی است که بالقوه امکان رأی دادن به آنها و رقبای‌شان را فراهم می نماید و باید نامزدها از این امکان طلایی به خوبی بهره جویند و آن را در مجادله های بیهوده بی حاصل مفت و ارزان از دست ندهند.

3- مناظره میان کاندیداهای ریاست‌جمهوری دور چهاردهم باید بر مبنای حقایق و واقعیت های موجود جامعه صورت گیرد و از پرداختن به مدینه فاضله جامعه ذهنی خود پرهیز کنند و با صراحت و بدون لکنت و لفافه برنامه ها و راهکارهای خود را با توجه به وضع موجود و مشکلات، و برخی مؤلفه‌های واقعی از اوضاع اقتصادی کشورمان راازجمله تورم، بیکاری، اشتغالزایی، کارآفرینی، مسکن، ازدواج جوانان، فقرناشی از فاصله طبقاتی،  رانت خواری، ویژه ای خواری، تبعیضات، عدالت اجتماعی، توزیع ثروت، کاهش ارزش پول ملی، اوضاع نابسامان بورس، کاهش اعتماد عمومی، دشواری‌های دیپلماسی و همکاری‌های بین‌المللی، مهاجرت نخبگان، ناترازی بانک‌ها، محیط‌زیست، خروج سرمایه‌های مادی و معنوی از کشور و سایر موضوعات مهم دقیق دیگررا بیان نمایند.[1] انتظار از نامزدهای محترم آن است تا با عنایت به ظرفیت ها و توانمندی ها، حقایقی را مورد توجه قراردهند که برای بسیاری از رأی‌دهندگان راهگشا و تعیین‌کننده باشد.

4- اگرچه زمان 4 دقیقه در نظرگرفته شده برای نامزدها جهت پاسخگویی به سئوالات و پرسش های بالا بلند کارشناسان -که بعضا مبهم و گاهی گنگ و...- کم می باشد اما ضرورت ایجاب می نماید نامزدهای محترم نسبت به ارایه پاسخ ها،  به مباحث حاشیه‌ای وارد نشوند و با درایت و هوشمندی از این حداقل زمان بهره گیرند و با انسجام مباحث، برنامه های خود را به صورت مصداقی، واضح و شفاف و در یک چارچوب منظم ارائه و تشریح کنند که مورد فهم عامه مردم از هر قشری قرار گیرد تا بتوانند با رسیدن به اجماع منطقی، کاندیدای اصلح خود را جهت رسیدن به مطالبات و استیفای حقوقشان انتخاب کنند.  

 

دکتر اسدالله افشار

 

پی‌نوشت:

[1] - نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد مطالبات اقتصادی در رأس خواسته‌های مردم از نامزدهای ریاست‌جمهوری قرار دارد. بر همین اساس به ترتیب مسأله «فقر و محرومیت» (با بیش از 58 درصد مطالبه مردمی)، «ایجاد اشتغال» (با 39.7 درصد) و موضوع «تورم و ارزش پول ملی» (با 36.5 درصد) 3 اولویت نخستی هستند که مردم در نظرسنجی‌ها بیان کرده‌اند.( مجهولات مناظره. وطن امروز: چهارشنبه 30 خرداد ماه 1403- شماره 4064)

دکتر اسدالله افشار

اشتراک گذاری:
  • لینک کوتاه: https://www.nikru.ir/p/95690کپی شد

  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زیان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    • پربازدیدترین ها
    • شبکه های اجتماعی
    • بازار
    • آخرین اخبار
    سایت تجاریایران تک دکورفروشگاه طبیب